Ana Sayfa IPA Konsorsiyum

Konsorsiyum

ab_tr_en_colorAvrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen ve Avrupa Birliği Bakanlığı koordinasyonunda uygulanan “Türkiye’de Sivil Toplumun Gelişimi ve Sivil Toplum-Kamu İşbirliğinin Güçlendirilmesi Projesi” sivil toplum örgütlerinin örgütlenme kapasitesinin arttırılmasını ve kamu politikası süreçlerine her seviyede daha etkin sivil katılımın sağlanmasını amaçlamaktadır. Bu amacın, sivil toplum örgütlerinin kapasitesinin aktif katılım ve itibar yönetimi konularında güçlendirilerek, sivil toplum – kamu arasında sürdürülebilir bir diyalogun oturtulması yoluyla gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Proje, dört bileşen altında Sivil Toplum Geliştirme Merkezi Derneği (STGM), Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV), YADA Vakfı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Araştırma ve Eğitim Birimi ve Gençlik Çalışmaları Birimi, Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) ve Helsinki Yurttaşlar Derneği (hYd) tarafından uygulanmaktadır.

Bileşen I: 24 ay sürecek proje kapsamında TÜSEV, YADA Vakfı ve STGM ortak olarak hareket etmektedir. TÜSEV, sivil toplumun aktif katılımının önündeki yasal engellerin tanımlanması ve iyileştirmeye yönelik düzeltme önerilerinin geliştirmesini amaçlayan çalışmalar yürütecek. STGM, küçük hibe programları dâhil sivil toplum örgütleri için kapasite geliştirme faaliyetlerine ağırlık verecek. YADA Vakfı, sivil toplumun itibarının yükseltilmesini hedefleyen çalışmalar yapacak Projenin, proje ortaklarının yanı sıra Türkiye’deki ilgili kamu, sivil ve özel kuruluşları ile yakın işbirliği içinde yürütülmesi hedeflenmektedir.

Bileşen II: İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Araştırma ve Eğitim Birimi ve Gençlik Çalışmaları Birimi tarafından uygulanan “Şebeke: Gençlerin Katılımı Projesi,” genç yurttaşların her düzeyde karar alma süreçlerine katılımlarını desteklemeyi amaçlamaktadır. Projede, gençlerin aktif olarak rol aldıkları hak temelli sivil toplum örgütlerinin kamusal tartışmalara ve karar alma süreçlerine katılımları desteklenecektir. Daha güçlü bir sivil diyalog ve toplumsal tartışmalara etkin katılım için, sivil toplum örgütlerinde aktif rol alan gençlerin kapasitesini artırmak için gerek duyulan bilgiyi üretecek ve yaygınlaştıracaktır.

Bileşen III: Kapasite Geliştirme Derneği (KAGED) tarafından “İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesine Yönelik Karar Alma Süreçlerinde Diyalogun Arttırılması İçin STK Ağlarının Güçlendirilmesi” başlıklı proje yürütülmektedir.

Bileşen IV: Helsinki Yurttaşlar Derneği, “Yerel Politikaların Demokratikleşmesinde Sivil – Kamu İşbirliği” başlığı altında, İstanbul, İzmir, Konya, Gaziantep, Diyarbakır, Trabzon, Ankara, Bursa/İzmit, Antalya, Kayseri, Mersin/ Adana, Van, Kars/ Erzurum, Samsun illerini kapsayan faaliyetleri yürütecek.

[mantra-multi][mantra-column width=”1/3″]

cfcu

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/3″]

kaged_big.jpg

[/mantra-column] [mantra-column width=”1/3″]

ABBakanlikLogosu

[/mantra-column] [/mantra-multi]

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here